Wat heb ik te bieden?

Wat drijft jou, wat werkt wel, wat heb je nodig, waar wil je aan werken?

Behalve de mogelijkheid om aan de slag te gaan met dingen waar je tegenaan loopt, zoals time management en planning, structuur in je dag aanbrengen, of uitstelgedrag verminderen, vind ik het prettig en belangrijk om: samen met jou helder te krijgen wat jouw drijfveren zijn, waar je energie van krijgt en wat juist energie kost, waar je blij van wordt en wat bij jou past, wat je krachten zijn, en welke omstandigheden nodig of gewenst zijn om eraan bij te dragen dat je met al jouw unieke eigenschappen (met alles erop en eraan) je prettig kunt voelen.

ADHD Coaching

Concreet bied ik individuele coaching en psychologische ondersteuning aan voor volwassenen met ADHD of ADD, waarbij ik put uit psychologische interventies zoals cognitieve gedragstherapie, en uit positief  en ondersteunend coachen. Deze begeleiding/coaching wordt in principe face to face aangeboden. In omstandigheden die dit niet toelaten kan er eventueel online coaching gegeven worden.

Inspiratiebron

Een inspiratiebron voor mij is de Zelfdeterminatie theorie. Deze theorie over motivatie gaat ervan uit dat mensen vooral kunnen bloeien en groeien  wanneer aan drie psychologische basisbehoeftes wordt voldaan: (1) autonomie; (2) competentie; (3) sociale verbondenheid. Autonomie gaat over het ervaren van vrijheid en vrijwilligheid in de richting die je aan je leven geeft en de keuzes die je maakt. Ons competent voelen kunnen we wanneer verwachtingen helder zijn en wanneer we met taken bezig zijn die niet te moeilijk en ook niet te gemakkelijk zijn, en wanneer we informatieve feedback krijgen van anderen. Sociaal verbonden voelen we ons wanneer we merken dat anderen zich om ons bekommeren en wanneer wij ons om anderen bekommeren. Wanneer we onze binnenwereld delen met mensen die we vertrouwen en wanneer we plezier met elkaar kunnen maken en elkaar waarderen en respecteren.